Gezocht: energieke boer(in) zonder zonnepanelen

Organiseer een actie samen met je klanten om te investeren in zonnepanelen op jouw bedrijf!

Word een zonneboer(in)

Lekker en duurzaam eten en drinken met een energieke boer(in) zoals jij!

Door de voorfinanciering van je klanten in schijven van €250, verzamel je het nodige bedrag voor de investering van zonnepanelen op jouw bedrijf. Bovendien ga je in interactie met je klanten en beloon je zowel nieuwe klanten als trouwe klanten. Je bouwt zo aan een trouw klantenbestand met mensen die mee aan de toekomst van je bedrijf willen bouwen.

Voordelen van het zonneboeren

Begeleiding

Je krijgt begeleiding bij het bepalen van het benodigde aantal en de capaciteit van zonnepanelen.

Leveranciers

Keuze uit zorgvuldig geselecteerde leveranciers, inclusief voordelen, of begeleiding bij het vergelijken van offertes van andere leveranciers.

Communicatie

Communicatietools om je project te promoten, zoals voorbeeldberichten voor sociale media, een template voor een nieuwsbriefartikel en een ontwerp voor een eigen poster.

Aandacht

Jouw activiteiten ontvangen de nodige (pers)aandacht in het kader van het project.

Groene stroom

Jouw bedrijf heeft vanaf nu toegang tot groene stroom dankzij je eigen zonnepanelen!

Schrijf je hier in als zonneboer(in)

Stappenplan

 1. Je bent of wordt lid bij Boerenbond en Steunpunt Korte Keten (gratis aan te vragen als je lid bent van Boerenbond) en kan rekenen op hun begeleiding voor de bepaling van het aantal zonnepanelen en je kan genieten van de groepsvoordelen bij verschillende leveranciers.
  Boerenbond kan je ook helpen bij het zoeken naar geschikte leveranciers en kan je helpen in de vergelijking tussen verschillende offertes, conform de geldende ledentarieven.
 2. Je hebt een landbouwbedrijf met een Korte Keten tak. De zonneburen kunnen in je winkel of ander verkoopskanaal je producten aankopen. Indien je (nog) geen Korte Keten activiteit hebt, biedt je een andere dienst aan of ontwikkel je speciaal in het kader van deze activiteit een Korte Keten verkoop ter waarde van de bonnen, gedurende 5 jaar. Bijvoorbeeld een veehouder die speciaal vleespakketten voor de zonneboeren laat maken. Een fruitteler die speciaal fruitsap laat persen.
 3. Je stelt je kandidaat via het inschrijvingsformulier. Je deelname is pas definitief na onze bevestiging.
 4. Je ondertekent de onderstaande engagementsverklaring.
 5. Je levert een korte tekst aan waarin je beschrijft waarom je mee doet aan het project, hoe klanten de waardebon kunnen aankopen en hoe klanten de waardebonnen bij jou kunnen besteden. Daarnaast lever je minstens 3 kwalitatieve foto’s aan zodat we jouw bedrijf goed in de kijker kunnen zetten. Heb je een bedrijfslogo, dan zetten we deze op je gepersonaliseerde waardebon. Suggestie voor de foto’s: een spontane foto van je jezelf en je medewerkers op het bedrijf en foto’s waar je aan het werk bent.
 6. We lanceren in september een marketingactie via Ferm en Landelijke Gilden om dit project bekend te maken. Dit kan zorgen voor nieuwe klanten die zich bij jou aanmelden.
 7. We geven jou alle nodige communicatiemateriaal om zelf je klanten te informeren over je deelname, bv een roll up banner, flyers, voorbeeld social media berichten, een voorbeeld persbericht voor lokale pers, een mooie engagementsverklaring om te etaleren op je verkooppunt, gebruik van het logo, …
 8. We onderhouden je pagina op zonneboeren.be waar mensen kunnen intekenen voor de waardebonnen.
 9. Je krijgt een bericht wanneer een klant waardebonnen wenst aan te kopen. Wij houden een teller bij op de website hoeveel waardebonnen nog verkocht moeten worden om aan het streefdoel te komen.
 10. De klant betaalt aan jou bij de opstart €250 ter financiering van je investering en krijgt hiervoor in ruil een waardebon van jou van €300 te spenderen over een periode van 5 jaar, à rato van maximum €60 per jaar. Hierdoor zorg je voor klantenbinding gedurende een langere periode. Bovendien zijn, na de installatie van de zonnepanelen, de opbrengsten van de energie onmiddellijk 100% voor jullie ter beschikking.

 11. Klanten kopen de waardebon rechtstreeks bij jou aan en besteden die ook enkel bij jou. Wij voorzien een kwalitatieve waardebon die je in het daartoe voorziene veld zelf personaliseert/valideert met je handtekening en/of bedrijfsstempel. Elke investerende buur krijgt korte keten producten of diensten van jouw bedrijf in ruil voor de aankoop van de waardebon.
 12. Je houdt zelf bij welke klanten hun bonnen hebben aangekocht en wanneer ze deze gebruiken.
 13. Je ontvangt rechtstreeks de inkomsten van de waardebonnen op een nieuwe/aparte rekening waarvan we op vraag een overzicht van kunnen ontvangen. Je betaalt zelf het factuurbedrag van je leverancier voor zonnepanelen met dit geld. Je bent volledige eigenaar van deze zonnepanelen en draagt hier ook zorg voor.
 14. Voor verwerking van de waardebonnen in je boekhouding, overleg je met je boekhouder.
 15. Je levert ons nieuwsberichten aan over reacties van je klanten, vorderingen rond het plaatsen van de zonnepanelen en dergelijke voor in de blog op de website.