Word jij ook een zonnebuur?

Binnenkort consumeer je jouw korte keten producten met duurzame energie én extra voordelig

Lekker en duurzaam eten met een zonnebuur zoals jij


Zonneboeren zijn boeren die de energie van de zon op hun bedrijfsgebouwen willen omzetten naar duurzame energie voor hun (h)eerlijke producten. Dit kunnen ze dankzij jou als zonnebuur!

In jouw regio zijn heel wat land- en tuinbouwers die werken aan kwaliteitsvolle en lokale voedingsproducten en ze zijn steeds op zoek naar nog beter. Dankzij dit initiatief kunnen boeren de investering voor zonnepanelen maken met jouw voorfinanciering. Maar jij blijft zeker ook niet in de kou zitten dankzij al deze zonne-energie. Per €250 dat je investeert, krijg je €300 aan waardebonnen voor producten of diensten bij je energieke boer. Daar wordt je zeker een gelukkige zonnebuur van!

Ontdek de deelnemende bedrijven en leg mee de nodige zonnepanelen.

Hoe werkt het?

Jij koopt een zonneboeren waardebon ter waarde van €300, maar betaalt slechts €250 bij jouw lokale boer. Alle deelnemende boeren kan je vinden op de projectpagina.
De waardebon zal je na je inschrijving kunnen aankopen bij de deelnemende zonneboer(in). Hij/zij ontvangt een bericht van je inschrijving waarna je over kan gaan tot aankoop van de waardebon. Alle aankopen moeten eerst aangemeld worden via deze website zodat we exact weten hoeveel waardebonnen nog dienen verkocht te worden om de zonnepanelen te financieren.
5 jaar lang kan je ieder jaar €60 van deze bon verzilveren.
Afhankelijk van het gekozen bedrijf koop je zo heerlijke lokale producten of geniet je van hun diensten met een mooie korting.

Met jouw geïnvesteerde 250 euro, legt de boer(in) zonnepanelen op het dak van zijn/haar bedrijf.

Woonplaats is niet beperkend. Zonneburen kunnen ook veraf wonen. Meerdere waardebonnen per klant zijn mogelijk. Bovendien zijn de waardebonnen overdraagbaar, dus ze kunnen ook een ideaal geschenk zijn!

Voorbeeldscenario

Boer Bert verbruikt 9000 kWh per jaar. Een zonnepaneleninstallatie zou hem ongeveer 10.000 euro kosten. Er zijn 40 burgers uit zijn buurt die elk 250 euro investeren. Boer Bert kan op die manier de installatie financieren. Elke investeerder krijgt in ruil 300 euro smakelijke producten en/of diensten terug van Boer Bert, gedurende een periode van vijf jaar. Als de wetgeving er klaar voor is kan boer Bert mogelijks zijn overtollige zonnestroom verkopen aan de investeerders tegen een lager tarief.

"Duurzaam investeren kan ook gemakkelijk, voordelig en heel lekker zijn!"

Boeren op het veld