Staveshof

In 2015 richtten Bart en Roselien Staveshof op. Een kleinschalig bedrijf gericht op lokale en duurzame bioproducten. Er werden hoogstam fruitbomen aangeplant, met daaronder de teelt van groenten, kippen en schapen. De jaren erna ging het snel en in 2017 kregen ze de kans om een laagstam fruitbedrijf over te nemen in Wieze.

Wat bieden we aan?

Alles wordt biologisch geteeld. In de hoogstamboomgaarden wordt gekozen voor robuuste streekeigen rassen (jacques lebel, reine de reinette, sterappel, saint-remy peren, …). Bij het laagstamfruit wordt ingezet op een mix van bekende rassen (zoals conference, Boskoop, Elstar en Delbard) en nieuwere variëteiten die meer geschikt zijn voor de bioteelt met als absolute blikvanger de appel Natyra.

Het grootste volume appels en peren wordt verkocht via de veiling Belorta. Maar het meeste plezier halen ze uit de rechtstreekse verkoop. Naast fruit en sappen kan je er ook biologische kip verkrijgen. Ongeveer elke 6 weken worden er kippen geslacht. De meest gehoord commentaar is dat de smaak doet denken aan een ‘echte kip van vroeger’.

Waarom doen we mee aan Zonneboeren?

Met ons bedrijf kiezen we resoluut voor een duurzame manier van produceren. We kozen van bij de start voor de biologische teelt, we investeren verder in het verhogen van de biodiversiteit in en rond onze percelen en ook in het weerbaarder maken van onze productie (opslag van regenwater, hagelnetten, enz…).

Hernieuwbare energie past dan ook volledig in ons bedrijfsverhaal, maar was pas voor binnen enkele jaren gepland. Het project Zonneboeren laat ons toe de investering te vervroegen. En wat ons betreft kunnen we de energietransitie niet vroeg genoeg starten.

Steun jij ons naar een groene toekomst?

Koop je zonne-waardebonnen

Elk zonneaandeel kost € 250, hiervoor krijg je een waardebon ter waarde van € 300.

Reeds 1 klanten kochten een zonne-waardebon.

Er werd reeds voor € 250 aan zonne-waardebonnen gekocht, help jij ons naar de € 10.000?